Liefdesverhalen

Een nieuwe cultuur

We gaan op reis om nieuwe en andere culturen te bezoeken, maar ook als fotograaf kom je dit tegen. Dit jaar hadden we het geluk om een Turkse bruiloft vast te mogen leggen. Eerst het Islamitische huwelijk in het ouderlijk huis van de bruid. Hier is de prachtige bruidsreportage geschoten. Vanuit Eindhoven, zijn we naar Geldrop gegaan, om bij het kasteel de reportage te maken. ’s Avonds in Nuland was het grote feest bij hotel Van der Valk. Hier is pas het wettelijk huwelijk voltrokken, iets wat ik nog niet eerder gezien had. Het feest stond bol van cultuur en heel veel liefde. Ik hou ervan!

M&M in love!

Na een bijzondere loveshoot in Kinderdijk. Was het tijd voor de grote dag. Marinke had haar zus gebombardeerd tot ceremoniemeester en met succes! Alles was tot in de puntjes geregeld. De zussen hadden samen veel voorbereid. Het was dan ook echte zusterliefde om te zien. Prachtig! Diezelfde passie en toewijding is ook te zien tussen het bruidspaar. Je ziet het en je voelt het. Heel bijzonder om deze dag van dichtbij mee te maken. Na de reportage was er een lunch voor alle daggasten. Ook hier was de liefde duidelijk voelbaar. Na de lunch vertrokken we richting het stadhuis, gevolgd door een receptie in de mooi aangeklede en intieme binnentuin van de kerk. Na de receptie gingen de daggasten te voet naar de volgende locatie. Waar een gezellige barbecue op hen wachten, die compleet werd gemaakt met speeches van beide ouders. De cirkel van de dag werd rond gemaakt door het feest te vieren onder het gemeente huis! We hebben vandaag de liefde gevierd!

Vrienden en de bus!

Het fotograferen van een bruiloft van vrienden is een eer, maar ook een uitdaging. Peter en Joyce gaven ons het vertrouwen. Van te voren gaven ze aan wat ze wilden: een relaxte dag met mooie herinneringen. En dát is gelukt!

Bruidegom Peter heeft speciaal voor de grote dag zijn bus zelf gerestaureerd. Niet gek gezien zijn werk, maar toch, je moet het maar doen. Het resultaat was prachtig.

Peter maakt zich klaar voor de grote dag in zijn ouderlijk huis samen met zijn zoon. Terwijl ‘mama’ en dochter Amber zich in hun eigen huis klaar maken voor de dag. Het belooft vandaag een van de warmste dagen van het jaar te worden, dus iedereen moet het hoofd koel houden.

De bruidsreportage vond enerzijds plaats op een autosloop, waar Peter vroeger heeft gewerkt. Het tweede gedeelte was in het Arboretum in Oudenbosch vlak bij hun huis. Getrouwd werd er in Etten-Leur en het feest was weer terug in Oudenbosch, letterlijk in de tuin van de buurman. Op het feest werd nog een biertje gedronken met hun honderdjarige oma, geweldig!

’s Avonds kwam ook mijn eigen droom uit, mijn eigen photobooth, in hun Volkswagen T2b Camper. Stoer!

Bucketlist

Dit jaar heb ik twee dingen van mijn bucketlist kunnen afhalen. Ten eerste de photobooth en ten tweede was een Hindoestaans huwelijk. Wát een energieke dag. Voor heel even waande ik me als buitenstaander in Bollywood, maar dan in de polder. De bruiloft vond plaats op een van de warmste dagen van het jaar. De directe familie verscheen in de kleurrijke tradionele kleding, zoals in een film. Het was bijzonder mooi en eervol om deze dag vast te mogen leggen. De rituele, het eten, de mensen. Zo dankbaar en met zoveel liefde. De bruidsreportage hebben we ’s avonds toe het wat koeler werd gemaakt, in Rotterdam. Hierna volgde het feest met vrienden en familie. En bijzondere dag met een prachtig resultaat.

De broer van

Het maken van de tweede bruidsreportage binnen een gezin is bijzonder. Je wil niet te veel vergelijkbare foto’s maken. Het is erg mooi om te zien dat je de twee families door elkaar heen ziet groeien, als één grote familie! Kevin en Monique vroegen me vooral losse foto’s te maken: niet te veel geposeerd. Dat is gelukt. De huwelijksplechtigheid en het kerkelijk huwelijk vonden plaats onder het zelfde dak. ‘Normaal gesproken’ wisselt het bruidspaar van locatie, maar in dit geval wisselden de ambtenaar en pastoor van plek. De locatie was erg multifunctioneel en ook de receptie werd hier gehouden. Tussen door nog even wat statie portretten gemaakt en een aantal leuke en losse groepsfoto’s. Een geslaagde middag! Het diner en feest was in korenmolen de hoop in Bavel. Hier werd gedanst tot de late uurtjes. Moe maar voldaan gingen we naar huis, met mooie en gevarieerde foto’s als resultaat.